نمایندگی لنوو
اشتراک گذاری

تعمیر فن لپ تاپ لنوو

پردازش ها و قابلیت های دیجیتال اجزای مختلف لپ تاپ لنوو و یا هر برند دیگری باعث شکل گیری حرارت در ساختار درونی سیستم می گردد. در صورتی که این حرارت به خارج از بدنه ی ظریف لپ تاپ هدایت نشود؛ به مرور زمان شاهد خرابی قطعات سخت افزاری لپ تاپ خواهید بود. این مسئله اهمیت حضور فن لپ تاپ لنوو را روشن می سازد. فن با عملیات خنک سازی سلامت هر سخت افزار داخلی دستگاه را تضمین می کند. در نتیجه آشنایی با علائم خرابی فن لپ تاپ موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. از طرفی تعمیر فن لپ تاپ Lenovo دارای جوانبی است که در ادامه به معرفی آن می پردازیم. لازم به ذکر است که نمایندگی رسمی لنوو کلیه ی اختلالات مرتبط با فن لپ تاپ های ساخت لنوو را در سطح کیفی بالایی برطرف می نماید.

تعمیر فن لپ تاپ لنوو

دلایل خرابی فن لپ تاپ لنوو

یکی از مهم ترین دلایلی که می توان برای خرابی لپ تاپ لنوو عنوان کرد، حضور شدید گرد و غبار و آلودگی بر روی پره های این بخش از لپ تاپ است. تجمع آلودگی در فن ممکن است در حدی پیش رود که به طور کلی فن از عملکرد اصلی خود دور بماند. از طرفی مواردی چون اصابت ضربه و استهلاک پره ها نیز همواره خرابی کامل فن لپ تاپ لنوو را به دنبال خواهند داشت. برای اینکه استفاده ی بیش از اندازه از فن را کنترل کرده و تعمیرات آن را را به تعویق بیاندازید، بهتر است از کول پد یا خنک کننده لپ تاپ کمک بگیرید. کول پد میزان استهلاک فن را در حد چشم گیری کاهش می دهد.

علائم خرابی فن لپ تاپ

خرابی فن لپ‌تاپ باعث مشکلات جدی در عملکرد دستگاه می شود. در صورتی که یکی از علائم زیر را مشاهده کردید، فن لپ‌تاپ شما دچار مشکل شده است:

  • افزایش دمای دستگاه

اگر احساس می‌کنید که دمای لپ‌تاپ شما به طور غیرعادی بالا رفته یا دستگاه به سرعت داغ می‌شود، فن به درستی کار نمی‌کند. فن نقش مهمی در خنک‌سازی قطعات داخلی دارد و خرابی آن باعث افزایش دما و کاهش عملکرد سیستم می شود.

  • صدای عجیب از فن

یکی از رایج‌ترین علائم خرابی فن، تولید صداهای غیرطبیعی است. این صداها شامل وزوز، جیرجیر یا صدای بلند می باشند که نشان‌دهنده مشکل در عملکرد فن، مانند گرفتگی گرد و غبار یا خرابی موتور فن است.

  • خاموش شدن ناگهانی دستگاه

اگر لپ‌تاپ شما به‌طور ناگهانی خاموش می‌شود، این به دلیل داغ شدن بیش از حد قطعات داخلی است که به دلیل عدم عملکرد صحیح فن اتفاق می‌افتد. در صورتی که فن نتواند دما را کنترل کند، سیستم به طور خودکار خاموش می شود تا از آسیب‌های بیشتر جلوگیری کند.

  • کاهش عملکرد سیستم

وقتی فن خراب باشد، سیستم نمی‌تواند گرمای تولید شده توسط پردازنده و سایر قطعات را به درستی دفع کند. این موضوع باعث کاهش سرعت سیستم، لگ کردن یا تأخیر در عملکرد برنامه‌ها و بازی‌ها می شود.

  • نمایش ارورهای حرارتی در BIOS یا سیستم‌عامل

نمایش ارورهای حرارتی در BIOS یا سیستم‌عامل زمانی اتفاق می‌افتد که دمای داخلی لپ‌تاپ به سطحی می رسد که برای عملکرد صحیح دستگاه خطرناک است. این ارورها به صورت پیغام‌هایی مانند Overheating” ” یا Fan Error” ” در BIOS یا سیستم‌عامل ظاهر شوند و به کاربر هشدار دهند که فن یا سیستم خنک‌کننده دستگاه به درستی عمل نمی‌کند. در چنین شرایطی، لپ‌تاپ به طور خودکار خاموش می شود تا از آسیب دیدن قطعات حساس جلوگیری کند. این پیغام‌ها نشان‌دهنده وجود مشکل در سیستم خنک‌کننده، مانند گرفتگی فن یا خرابی آن هستند و نیاز به بررسی فوری دارند.

راهکارهای مقابله با خرابی فن لپ تاپ لنوو

برای مقابله با خرابی فن لپ تاپ لنوو علاوه بر استفاده از کول پد سه راهکار وجود دارد:

  • متوقف کردن پردازش های سنگین و همزمان لپ تاپ

پردازش های همزمان لپ تاپ باید در حد ظرفیت CPU سیستم باشند. زیرا هنگام اجرای پردازش های مختلف دمای CPU رفته رفته بالا می رود . مقدار این گرما با افزایش تعداد فعالیت های پس زمینه بالا و بالاتر رفته و فن را روشن نگاه می دارد. برای این که از حجم پردازش ها بکاهید، برنامه های غیر ضروری را ببندید. با این کار فن کمتر کار کرده و دچار اختلال نمی شود.

  • استفاده از نرم افزارهای مخصوص کنترل سرعت فن

نرم افزارهای مخصوصی هستند که می توانند سرعت فن را کنترل کنند و میزان استهلاک آن را کاهش دهند. این برنامه های از صدای فن لپ تاپ نیز به شدت می کاهند. speed fan نام یکی از نرم افزارهای کنترلی است که طبق عقیده ی کارشناسان کارایی مطلوبی دارد.

  • استفاده از خمیر سیلیکون

بهترین گزینه برای مقابله با خرابی فن لپ تاپ لنوو به هنگام اجرای فعالیت ها و پردازش های سنگینی چون بازی های کامپیوتری مدرن و یا نرم افزار های رندرینگ CAD استفاده از خمیر سیلیکون است.

انواع فن لپ تاپ

  • فن اکسیال (Axial Fan)

این نوع فن‌ها به عنوان یکی از پرکاربردترین فن‌ها در لپ‌تاپ‌ها شناخته می‌شوند. در فن‌های اکسیال، هوا به‌طور مستقیم از طریق محور عمودی حرکت کرده و از دستگاه خارج می‌شود. طراحی ساده و کارایی بالای این فن‌ها باعث می‌شود که در بیشتر لپ‌تاپ‌ها به کار روند. از ویژگی‌های مثبت این فن‌ها می‌توان به هزینه پایین و دسترسی آسان به قطعات آن‌ها برای تعمیر یا تعویض اشاره کرد. با این حال، در سیستم‌های با پردازش سنگین، نیاز به سیستم‌های خنک‌کننده قوی‌تری دارید.

  • فن سانتریفیوژ (Centrifugal Fan)

در این مدل، جریان هوا به‌طور عمودی وارد می‌شود و پس از چرخش پره‌ها، به‌صورت افقی از دستگاه خارج می‌گردد. فن‌های سانتریفیوژ برای لپ‌تاپ‌هایی با قدرت پردازش بالا طراحی شده‌اند و حجم هوای بیشتری را نسبت به فن‌های اکسیال جابه‌جا می کنند. این فن‌ها به‌دلیل توانایی در تولید فشار هوای بیشتر، گزینه‌ی مناسبی برای لپ‌تاپ‌های گیمینگ و دستگاه‌های با نیاز به خنک‌کنندگی قوی هستند.

  • فن بلید دار (Bladed Fan)

در این مدل فن‌ها، تیغه‌های طراحی شده به نحوی عمل می‌کنند که جریان هوای خروجی به صورت یکنواخت و مؤثر ایجاد می شود. این نوع فن‌ها برای لپ‌تاپ‌های نازک و سبک که در طراحی آن‌ها فضا محدود است، کاربرد دارند. مهم‌ترین ویژگی فن‌های بلید دار، تولید هوای کم‌صدا و بهینه در فضاهای کوچک است. این فن‌ها در مدل‌هایی که نیاز به سیستم خنک‌کننده پیچیده ندارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • فن هیت پایپ (Heat Pipe Fan)

اگر بخواهیم در مورد عملکرد این فن‌ها صحبت کنیم، می‌توان گفت که این نوع سیستم خنک‌کنندگی از لوله‌های حرارتی برای انتقال گرما از پردازنده به سایر قسمت‌ها استفاده می‌کند. طراحی پیچیده‌تر این سیستم‌ها باعث می‌شود تا گرما سریع‌تر از دستگاه خارج شده و در نتیجه عملکرد بهتری در کاهش دما داشته باشند. فن‌های هیت پایپ در لپ‌تاپ‌های گیمینگ و حرفه‌ای که نیاز به خنک‌کننده‌های پیشرفته دارند، استفاده می‌شوند.

  • فن پسیو (Passive Fan)

این فن‌ها برخلاف سایر انواع، هیچگونه سیستم فعال برای خنک‌سازی دستگاه ندارند و تنها از طراحی بدنه لپ‌تاپ برای انتقال گرما به محیط استفاده می‌کنند. این سیستم در لپ‌تاپ‌های سبک و نازک استفاده می‌شود که نیاز به خنک‌کنندگی پیچیده ندارند. در این دستگاه‌ها، جریان هوای طبیعی از طریق طراحی بدنه به خنک شدن دستگاه کمک می‌کند و از هرگونه سر و صدای اضافی جلوگیری می‌کند.

تعویض و تعمیر فن لپ تاپ لنوو

همان طور که گفته شد برای حفظ سلامت لپ تاپ لنوو باید فن معیوب به سرعت تعمیر و یا تعویض شود. البته گاهی تنها با یک پاکسازی ساده اما اصولی و کامل می توان کارایی فن لپ تاپ لنوو را بازیابی کرد. اگر مشکل ناکارآمدی فن همچنان پس از پاکسازی آن وجود داشت، تعمیرکار باید طی مراحل عیب یابی ریزبینانه اختلالات فن را با تعمیر و یا تعویض قطعه برطرف کند. انتخاب میان تعمیر و تعویض به میزان خرابی فن بستگی دارد. 

در هر روی برای اعمال فرآیند تعویض می بایست حتما به سیستم کاری فن اصلی لپ تاپ دقت کرد و آن را با نمونه ی مشابه جایگزین نمود. خاطرنشان می نماییم که کارشناسان ما در نمایندگی رسمی لنوو عملیات تعویض را توسط قطعه ی مرغوب و سازگار با سیستم انجام می دهند تا پس از جابه جایی فن هیچ گونه افت کیفیتی شامل حال لپ تاپ نگردد.

تعمیر فن لپ تاپ لنوو

هزینه تعمیر فن لپ تاپ لنوو

هزینه تعمیر فن لپ ‌تاپ لنوو به عوامل مختلفی بستگی دارد که قیمت نهایی را تغییر می دهد. از جمله این عوامل می‌توان به نوع خرابی فن (مانند گرفتگی گرد و غبار یا آسیب‌دیدگی مکانیکی)، مدل لپ‌تاپ، و نیاز به تعویض قطعات اشاره کرد. همچنین، در برخی موارد مشکل مربوط به سیستم خنک‌کننده کلی دستگاه می باشد که نیاز به بررسی و تعمیر بیشتر دارد. برای دریافت هزینه دقیق تعمیر، با نمایندگی رسمی لنوو تماس گرفته و مشکل دستگاه خود را توضیح دهید تا پس از بررسی کامل، هزینه نهایی به شما اعلام شود.

نمایندگی مجاز لنوو

نمایندگی مجاز لنوو مرکزی فوق تخصصی و جامع است که در دو بخش فروش و تعمیر دستگاه های دیجیتال ساخت لنوو خدمت رسانی می کند. کاربران و متقاضیان محصولات لنوو می توانند با صرف مدت زمان کوتاهی از سرویس های ویژه ی این مرکز بهره مند شوند. توجه به فاکتورهای استاندارد و ارائه ی گارانتی و ضمانت نامه های معتبر کتبی از اولویت های اصلی نمایندگی رسمی لنوو است که بر تمامی سرویس ها و خدمات این دپارتمان اختصاص یافته و جهت کسب رضایت هر چه بیشتر مشتریان گرامی عرضه می شود.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *