آیا می دانید که ویروسی شدن لپ تاپ لنوو چه علائمی دارد؟ حتما برای شما هم بارها پیش آمده که عملکرد لپ تاپ با مشکل مواجه شده و پس از مراجعه به مراکز تعمیرات با این جمله مواجه شده اید که “لپ تاپ شما ویروسی شده است” یا ” با ویروس کشی لپ تاپ مشکل حل می شود” . در بسیاری موارد ویروس کشی لپ تاپ ساده است و کاربر می تواند شخصا و در منزل این کار را انجام دهد.
اما سوال اصلی اینجاست که از کجا متوجه ویروسی شدن لپ تاپ لنوو شویم تا بتوانیم اقدامات لازم را جهت ویروس کشی انجام دهیم؟ در این مقاله نشانه های ویروسی شدن لپ تاپ Lenovo را گرد آوری کرده ایم. در نهایت راهکارهای مناسب برای ویروس کشی در لپ تاپ های تحت ویندوز را نیز معرفی می کنیم تا مشکل را برطرف کنید. اگر نیاز به اقدامات تخصصی تر در این زمینه داشتید، تیم تعمیرات لپ تاپ لنوو در مرکز سخت افزار ایران، کنار شما هستند.
مهم ترین علائم ویروسی شدن لپ تاپ لنوو
همان طور که گفته شد ویروسی شدن لپ تاپ Lenovo موجب می شود که عملکرد دستگاه دچار اختلال شود و چه بسا که مشکلات فراوانی برای کاربر در حین کار با لپ تاپ به وجود بیاید. اما از کجا متوجه شویم که لپ تاپ ویروسی شده است؟ در این بخش از مقاله قصد داریم نشانه هایی را مرور کنیم که با دیدن آن ها می توان حدس زد که اختلال عملکرد ریشه در ویروسی شدن لپ تاپ لنوو دارد.
اختلال عملکرد مرورگرها
حتما برای شما نیز پیش آمده است در که هنگام استفاده از مرورگرها پنجره های آگهی های اینترنتی به صورت ناخواسته روی صفحه سیستم نمایش داده می شوند. به این پنجره ها اصطلاحا پاپ آپ گفته می شود و عموما تبلیغاتی هستند.
اگر این پاپ آپ ها در زمانی که مرورگر اجرا نمی شود نیز نمایش داده شوند، خبر از ویروسی شدن لپ تاپ می دهند. مورد بعدی که باید به آن توجه داشته باشید، نوار ابزار مرورگر اینترنتی است.
نوار ابزارها تنظیمات مشخصی دارند و برخی افراد ممکن است طبق نیاز و خواسته خود تغییراتی در آنها ایجاد کنند. این موارد طبیعی است؛ اما اگر متوجه شدید که نوار ابزار شما ناخواسته تغییر کرده و ابزارهایی به آن اضافه شده اند، احتمالا باید به فکر ویروس کشی لپ تاپ لنوو خود باشید.
مورد آخر در مورد نشانه های ویروسی شدن لپ تاپ لنوو و سایر برندها در مرورگر، تغییرات به وجود آمده در موتور جست و جو است. این تغییرات می تواند شامل تغییر ناگهانی موتور جست و جو یا نمایش نتایج غیر طبیعی در آن باشد.
کند شدن عملکرد لپ تاپ لنوو
یکی دیگر از نشانه های ویروسی شدن لپ تاپ لنوو کند شدن عملکرد کلی لپ تاپ است. اگر لپ تاپ شما در پردازش عملیات های مختلف دچار کندی شده است، این مساله می تواند ناشی از ویروسی شدن لپ تاپ Lenovo باشد.
اگرچه باید توجه داشت که کند شدن لپ تاپ می تواند علل مختلفی داشته باشد و به محض مشاهده کندی لپ تاپ نباید به سراغ ویروس کشی لپ تاپ لنوو رفت.
اولین اقدام در هنگام مواجهه با کند شدن لپ تاپ این است که از عملکرد صحیح سایر قسمت ها اطمینان حاصل کنید. به همین علت در ابتدا باید به سراغ سخت افزارهای مختلفی که ایراد در آنها می تواند موجب کندی سرعت عملکرد لپ تاپ شود، رفته و سالم بودن آنها را چک کرد.
در مرحله بعدی اگر سخت افزارهای لپ تاپ سالم بوده و عملکرد صحیحی داشتند، می توان اطمینان حاصل کرد که کاهش سرعت به دلیل ویروسی شدن لپ تاپ Lenovo است و باید برای آن راه حلی اندیشید.
مخفی شدن فایل ها
یکی از ویروس هایی که در سال های اخیر به راحتی راه خود را در بین بسیاری لپ تاپ ها باز کرده، بدافزاری است که موجب رمزگذاری تمامی فایل هـای موجود در لپ تاپ می شود. اگر اخیرا متوجه شده اید که بسیاری از فایل های موجود روی دستگاه شما رمزگذاری شده و دیگر قادر به باز کردن آن ها نیستید، باید بدانید که با مشکل ویروسی شدن لپ تاپ لنوو مواجه هستید.
سازندگان این ویروس ها عموما برای بازگرداندن فایل ها به شما درخواست پول می کنند، اما باید بدانید که این گروه ها به هیچ عنوان قابل اطمینان نبوده و هیچ تضمینی وجود ندارد که حتی در صورت پرداخت مبلغ مشخص شده نیز فایل های شما بازگردند.
یکی از راه های پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی در هنگام ویروسی شدن لپ تاپ Lenovo این است که به صورت مداوم از فایل های موجود روی دستگاه خود پشتیبان گیری کنید.
اتصال ضعیف به شبکه
اگر دیگر دستگاه هایی که از شبکه مشترک با لپ تاپ شما استفاده می کنند ایرادی در اتصال به شبکه ندارند و تنها لپ تاپ شما با خطاهای اتصال به اینترنت مواجه می شود، باید گفت که احتمالا با مشکل ویروسی شدن لپ تاپ لنوو رو به رو هستید.
یکی از بدافزارهای موجود در فضای مجازی ویروسی مخرب است که پس از وارد شدن به سیستم شما، تنظیمات شبکه را تغییر داده و با اضافه کردن یک پراکسی، دسترسی دستگاه شما به اینترنت را مختل می کند.
حتما بخوانید: تعمیر کارت شبکه لپ تاپ لنوو
مورد بعدی که می تواند نشانه ویروسی شدن لپ تاپ لنوو باشد، نصب برنامه های ناخواسته است. اگر هنگام کار با لپ تاپ متوجه شدید که بدون این که برنامه جدیدی روی سیستم خود نصب کرده باشید برنامه های مختلفی در قسمت برنامه ها به شما نمایش داده می شوند، احتمالا یک installer مخرب وارد سیستم شما شده و بدون اطلاع شما در حال دانلود و نصب نرم افزارهای مختلف است.
اولین قدم برای پیش گیری از ویروسی شدن لپ تاپ Lenovo
جست و جوگر های اینترنتی یکی از راه های اصلی ورود نرم افزارهای مخرب به سیستم هستند. یکی از راه هایی که می تواند به طور چشم گیری در پیش گیری از ویروسی شدن لپ تاپ لنوو موثر باشد، استفاده از browser های آپدیت شده است.
به طور کلی مرورگرهای اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer)، فایرفاکس (Fire Fox) و کروم (Chrome) از جمله مرورگرهای امن در زمینه مقابله با ویروسی شدن لپ تاپ Lenovo هستند. علاوه بر آن می توانید از ابزارهای KB SSL Enforcer Adblock، Web of Trust و HTTPS Everywhere نیز برای جلوگیری از ورود ویروس به سیستم لپ تاپ خود کمک بگیرید.
استفاده از آنتی ویروس های داخلی برای ویروس کشی لپ تاپ لنوو
همان طور که اشاره شد، یکی از راه های مقابله با ویروسی شدن لپ تاپ لنوو استفاده از آنتی ویروس ها است. به طور کلی دو مدل آنتی ویروس وجود دارد که به داخلی و خارجی معروف هستند. آنتی ویروس داخلی همان آنتی ویروسی است که به صورت پیش فرض روی ویندوز 10 نصب شده و windows defender نام دارد.
نحوه اجرا کردن این آنتی ویروس بسیار ساده بوده و به روز رسانی آن نیز به صورت اتوماتیک انجام می شود. برای استفاده از این آنتی ویروس کافی است آن را فعال کنید تا سیستم را اسکن کرده و فایل مخرب را پیدا کند. ویندوز دیفندر پس از یافتن فایل مخرب، آن را قرنطینه کرده و پیغامی مبنی بر انجام این عملیات به کاربر نمایش می دهد.
یکی از نکات مثبت این آنتی ویروس این است که تا زمانی که آنتی ویروس خارجی روی سیستم نصب نشده، همواره روی سیستم وجود دارد و در صورت نصب آنتی ویروس خارجی، windows defender به صورت خودکار غیرفعال می شود.
نصب آنتی ویروس خارجی روی لپ تاپ لنوو
اگر از ویندوزی غیر از 10 استفاده می کنید، می توانید یک آنتی ویروس خارجی روی سیستم خود نصب کنید تا از ویروسی شدن لپ تاپ لنوو جلوگیری کند. آنتی ویروس های خارجی انواع مختلفی دارند که باید پس از بررسی های لازم، مزایا و معایب هر یک را شناسایی کرده و در نهایت با دانش کافی نسبت به عملکرد آن، اقدام به نصب آنتی ویروس مناسب جهت ویروس کشی لپ تاپ لنوو یا هر برند دیگری نمایید. شما می توانید تمامی پرسش های خود را در این زمینه با مشاوران ما در نمایندگی رسمی لنوو در میان بگذارید.
این آنتی ویروس ها پس از نصب و اجرا بر روی سیستم، فایل های مخرب را شناسایی کرده، از ورود آنها به سیسستم جلوگیری کرده یا آنها را از بین می برند.
نکته بسیار مهمی که در مورد استفاده از آنتی ویروس های خارجی باید در نظر داشته باشید این است که همواره آخرین ورژن ارائه شده بهترین عملکرد را دارد. بنابراین برای جلوگیری از ویروسی شدن لپ تاپ Lenovo خود باید نسبت به بروز رسانی مداوم آنتی ویروس، دقت لازم را داشته باشید.