در این مقاله قصد داریم که در مورد روش های افزایش سرعت لپ تاپ صحبت کنیم؛ زیرا در عصر تکنولوژی این سرعت است که حرف اول را می زند. افزایش سرعت لپ تاپ به ما کمک می کند که در برنامه های روزانه سریع تر عمل کرده و پروژه ها را باسرعت بیشتری انجام دهیم. اما پس از مدتی که از خرید لپ تاپ می گذرد، سرعت پاسخ گویی آن به دلیل وجود انبوهی از کش و برنامه ها دیگر مانند روزهای اول نیست و دستورات به کندی اجرا می شود. در ادامه راه کارهایی بیان می شود که با استفاده از آن ها می توانید سرعت دستگاه خود را بهینه سازی نمایید.
روش های افزایش سرعت لپ تاپ لنوو
نصب برنامه های مختلف باعث می شود که پس از مدتی سرعت رایانه کند شده و دیگر به خوبی سابق کار نکند. خوشبختانه روش های مختلفی به شرح ذیل برای رفع این مشکل آزار دهنده وجود دارد که می تواند منجر به افزایش سرعت لپ تاپ لنوو دیگر برندهای لپ تاپ شود.
خالی کردن استارت آپ
بعد از روشن کردن سیستم بعضی از نرم افزارهای نصب شده همچون دانلود منیجر به صورت خودکار اجرا می شوند. این امر می تواند تا حد زیادی موجب کند شدن فرآیند لود ویندوز شود؛ لذا لازم است که از طریق غیرفعال کردن برنامه های استارت آپ جلوی لودینگ خودکار گرفته شود. خالی کردن استارت آپ را به صورت زیر انجام دهید:
- ابتدا از منوی استارت لپ تاپ برنامه Task Manager را اجرا کنید.
- سپس روی آیتم more details کلیک نمایید.
- روی سربرگ StartUp بزنید تا بتوانید به همه برنامه های نصب شده بر روی سیستم دسترسی داشته باشید. اکنون باید نرم افزارهای اضافی را Disable کنید.
خالی کردن هارد و انتقال داده های آن به هارد اکسترنال
زمانی که انواع اطلاعاتی نظیر بازی، فیلم، نرم افزار و… را روی کامپیوتر خود ذخیره می کنید، بخشی از فضای درایوهای ویندوز اشغال می شود. در این حالت سیستم به منابع بیشتری برای پردازش داده ها نیاز دارد، پس سرعت اجرای دستورات تا حد زیادی کند می گردد. در چنین مواقعی انتقال فایل ها به هارد اکسترنال به خالی شدن فضای درایوها و افزایش سرعت لپ تاپ کمک می کند.
کاهش دادن جلوه های بصری و انیمیشن ها
انیمیشن ها و جلوه های بصری نیز موجب کندی سرعت ویندوز می شوند، بنابراین بهتر است که آن ها را مطابق مراحل زیر غیر فعال کنید:
- نخست پنجره Run ویندوز را با فشردن دکمه های ویندوز + R باز کنید.
- سپس دستورcpl را در کادر آن وارد نمایید و روی گزینه OK بزنید.
- اکنون به قسمت System Properties دسترسی خواهید داشت. در اینجا لازم است که از طریق سربرگ Advanced به قسمت Performance بروید. بعد از آن روی آیتم Settings کلیک کنید.
- در مرحله بعد از سربرگ Visual Effects روی گزینهAdjust for best performance بزنید.
بهینه سازی نرم افزاری دستگاه
بهینه سازی نرم افزاری روش دیگری برای افزایش سرعت لپ تاپ است. بهینه سازی نرم افزاری به این معناست که سیستم عامل خود را مدیریت کنید، یعنی نرم افزارها و بازی های بلااستفاده را که باعث کند شدن عملکرد رایانه می شوند، حذف نمایید.
استفاده از نرم افزارهای بهینه سازی در این مواقع می تواند مفید واقع شود؛ زیرا یک سری از برنامه ها حتی در صورت عدم استفاده نیز فضای آزاد رم را کاهش می دهند. نرم افزارهای بهینه سازی علاوه بر آزادسازی فضای رم، به شناسایی بدافزارها و پاکسازی کش نیز کمک می کنند.
فعال کردن پروفایل High Performance
به طور کلی ویندوز در حالت پیش فرض چندین پروفایل دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حالتBalanced : این مورد پروفایل پیش فرض ویندوز است که توصیه می شود سیستم خود را روی آن قرار دهید. چون حالت Balanced عملکرد کلیه قطعات دستگاه را در حالت تعادل نگه می دارد.
- حالتPower Saver : نحوه کار این پروفایل به صورتی است که عملکرد بخش های سخت افزاری را کاهش می دهد تا میزان شارژدهی باتری افزایش یابد.
- حالت High Performance و حالتUltimate Performance : تمرکز این دو پروفایل روی کارایی بالای قطعات است، بنابراین از غیر فعال شدن آن ها جلوگیری می کنند. این امر منجر به مصرف بالای باتری و تولید دمای زیاد در لپ تاپ می شود، اما قطعات در بهترین حالت عملکرد خود قرار می گیرند، پس افزایش سرعت لپ تاپ را به دنبال دارد.
برای فعال کردن قابلیت High Performance به این صورت عمل کنید:
- وارد منوی استارت کامپیوتر شوید و به جستجوی عبارت Power And Sleep Settings بپردازید.
- از بخش سمت راست روی گزینه Additional Power Settings کلیک نمایید.
- اکنون اقدام به باز کردن نوار Show Additional Plans کنید.
- در نهایت نیز پروفایل High Performance را برگزینید.
فشرده سازی هارد
فشرده سازی هارد باعث می شود که داده ها به صورت دسته بندی شده و منظم در آن جای بگیرند و سیستم عامل بتواند به سهولت به اطلاعات دسترسی داشته باشد. این کار ضمن این که طول عمر هارد را افزایش می دهد، سرعت پاسخ گویی ویندوز را نیز به طور قابل توجهی بالا می برد. به منظور فشرده سازی درایوها و افزایش سرعت لپ تاپ مراحل زیر را انجام دهید:
- روی درایوی که قصد فشرده سازی آن را دارید، راست کلیک کنید، سپس گزینه Properties را برگزینید.
- روی سربرگ Tools بزنید و از قسمت optimize and defragment drive روی آیتم optimize کلیک کنید.
- در صفحه بعدی که پیش روی شما قرار می گیرد، دوباره درایو را انتخاب نمایید و روی گزینه optimize بزنید.
عوض کردن ویندوز
با گذشت زمان بخشی از سیستم عامل را فایل های اضافه و کش دربر می گیرد، علاوه بر آن پس از حذف برنامه ها اندکی از حافظه پنهان آن ها همچنان در بخش رجیستری ویندوز حفظ می شود. این موارد موجب اشغال حافظه و کندی سیستم می شوند. از این رو عوض کردن ویندوز در چنین شرایطی یک راه کار عالی است که به افزایش سرعت کمک می کند.
نصب هارد SSD
یکی از بهترین روش ها برای افزایش سرعت لپ تاپ نصب هارد SSD است. این حافظه های فوق العاده قادرند لود ویندوز، نصب برنامه ها و به طور کلی تمام عملکردهای سیستم را به طور حیرت انگیزی سرعت ببخشند.
سرویس سخت افزاری سیستم
گاهی کندی سرعت منشأ سخت افزاری دارد که در این حالت باید یک فرد متخصص رایانه شما را سرویس کند. کارشناس مربوطه بسته به وضعیت لپ تاپ ممکن است که اقدام به تمیز کردن فن یا تعویض خمیر سیلیکون نماید.
پاک کردن فن از گرد و خاک توسط ابزاری به نام بلوور یا دمنده انجام می شود که در کاهش دما و افزایش سرعت نقش بسزایی دارد. عوض کردن خمیر سیلیکون نیز به بهبود پاسخ گویی سیستم کمک می کند، چون پس از مدتی این قطعه نمی تواند حرارت پردازنده را کاهش دهد، درنتیجه کندی سرعت پیش می آید.
اضافه کردن رم
ارتقاء رم نیز افزایش سرعت لپ تاپ را به دنبال دارد، هرچند که تاثیر آن به اندازه نصب هارد SSD نیست. رم ۸ گیگابایت برای انجام دادن کارهای معمول و اجرای بازی ها کفایت می کند.
نیاز به تعمیر لپ تاپ
گاهی ممکن است کاهش سرعت لپ تاپ به دلیل برخی مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری رخ دهد در این صورت نیاز است لپ تاپ توسط کارشناسان تعمیر لپ تاپ بررسی شده و تعمیرات تخصصی انجام شود.