نصب هارد SSD روی لپ تاپ به لود سریع تر ویندوز کمک می کند. علاوه بر آن سبب می گردد برنامه ها نیز با سرعت بی نظیری اجرا شوند. درایوهای اس اس دی با قیمت بالایی به فروش می رسند. البته علی رغم نرخ گران، مزایای زیاد آن ها افراد را تشویق می کند تا این نوع دیسک را روی سیستم خود نصب نمایند. برای مثال در صورت استفاده از هارد SSD، با کاهش مصرف انرژی عمر مفید باتری رایانه افزایش می یابد. در این مقاله روش نصب هارد اس اس دی روی لپ تاپ را به شما آموزش خواهیم داد.
بررسی های لازم قبل از نصب هارد SSD روی لپ تاپ
پیش از هرگونه اقدامی برای نصب هارد SSD روی لپ تاپ ابتدا بررسی نمایید که سیستم شما از این قابلیت پشتیبانی می کند یا خیر. در بعضی مدل ها پنل قسمت پشتی دستگاه قابل جداسازی است. این امر موجب می شود که دسترسی به هارد دیسک به راحتی امکان پذیر باشد. اما برای برخی لپ تاپ های ظریف پنل پشتی در نظر گرفته نشده است. در چنین شرایطی روند جایگزین کردن دیسک درایو پیچیده تر خواهد بود.
مورد بعدی که باید مد نظر قرار دهید، ارزیابی فُرم فکتور هارد است. به عنوان مثال نوت بوک های ظریف از فرم فکتور ۱.۸ اینچی یا ۲.۵ اینچی با ضخامت های ۷ و ۹.۵ میلی متراستفاده می کنند. در حالی که در برخی مدل های دیگر فرم فکتور منحصراً ۲.۵ اینچی است که برای هارد دیسک های ساتا گزینه مناسبی به شمار می رود.
این مقاله را از دست ندهید : کالیبره کردن باتری لپ تاپ
تهیه ابزارهای لازم جهت نصب SSD روی لپ تاپ
پس از این که بررسی های لازم را انجام دادید، اکنون باید ابزارهای مورد نیاز برای نصب هارد SSD روی لپ تاپ را آماده سازید. پیش نیازهای ضروری جهت نصب درایو جدید در سیستم عبارتند از:
انتخاب درایو SSD مناسب
در وهله اول باید یک حافظه با ظرفیت مناسب تهیه کنید. برای مثال اگر داده های زیادی برای ذخیره سازی دارید، به سراغ درایوهای ۱۲۸ گیگابایتی نروید؛ چون به سرعت پر می شوند.
تهیه آداپتور
دومین ابزاری که احتیاج دارید، آداپتور مناسب برای اتصال هارد اس اس دی به لپ تاپ است. از طریق آداپتور می توانید درایو جدید را توسط کابل USB به سیستم اتصال دهید. سپس یک کپی از داده های ذخیره شده روی آن تهیه نمایید. در واقع با این کار یک کلون از هارد رایانه روی حافظه SSD پیاده سازی خواهید کرد.
خریداری چهارسوی مناسب
سومین ابزاری که باید تهیه کنید چهارسوی مناسب جهت باز و بسته کردن پیچ های پنل پشتی کامپیوتر است.
دو روش اصلی برای نصب هارد اس اس دی روی لپ تاپ
به طور کلی دو روش اصلی جهت نصب حافظه اس اس دی روی نوت بوک وجود دارد که عبارتند از:
این مطلب جذاب را از دست ندهید : حل مشکل ناپدید شدن آیکون باتری لپ تاپ
نصب حافظه SSD به جای هارد اصلی سیستم
تکنیکی که متخصصین نمایندگی لنوو برای نصب هارد SSD روی لپ تاپ پیشنهاد می دهند، جایگزین کردن حافظه جدید به جای درایو قدیمی سیستم است. به این منظور باید نوت بوک خود را خاموش کنید و مراحل زیر را انجام دهید:
- پس از خاموش کردن لپ تاپ باتری دستگاه را از جایگاه آن بیرون بیاورید. سپس قاب پشتی رایانه را با چهارسویی که خریداری نموده اید، باز کنید.
- هارد HDD را از برد اصلی سیستم جدا سازید. سپس حافظه اس اس دی را به جای آن در محفظه مخصوص قرار دهید. اکنون کافی است ویندوز جدیدی را روی کامپیوتر نصب کنید تا افزایش سرعت در بوت سیستم و اجرای نرم افزارها را احساس نمایید.
- هارد HDD را از برد اصلی سیستم جدا سازید. سپس حافظه اس اس دی را به جای آن در محفظه مخصوص قرار دهید. اکنون کافی است ویندوز جدیدی را روی کامپیوتر نصب کنید تا افزایش سرعت در بوت سیستم و اجرای نرم افزارها را احساس نمایید.
- جهت نصب هارد SSD روی لپ تاپ نخست باید درایو نوری CD/DVD را از کامپیوتر خارج نمایید. سپس مبدل هارد را جایگزین آن نمایید. اکنون سیستم دیسک مورد نظر را به عنوان حافظه دوم می شناسد. لذا دسترسی به تمام اطلاعات ذخیره شده روی آن به سادگی امکان پذیر می شود.
نصب حافظه SSD به جای درایو نوری
اگر نمی خواهید هارد اصلی رایانه را عوض کنید، باید درایو جدید را به عنوان حافظه دوم به جای دی وی دی رایتر قرار دهید. در این روش برای نصب هارد اس اس دی روی لپ تاپ کافی است مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- نخست یک مبدل هارد ۲.۵ اینچی خریداری نمایید و حافظه اس اس دی را درون آن جایگذاری کنید. سپس درایو نوری نوت بوک را از جایگاه مخصوص خارج سازید و مبدل هارد را به جای آن قرار دهید.
- وارد بخش بایوس سیستم شوید و با تغییر تنظیمات درایو اس اس دی جدید را به عنوان هارد اول کامپیوتر معرفی نمایید. حالا باید ویندوز را روی این حافظه اجرا کنید.
این مطلب جذاب را از دست ندهید : تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ لنوو
نکته ۱
این روش در تمام مدل های نوت بوک قابل اجرا نیست. به گونه ای که ممکن است همه مراحل نصب هارد SSD روی لپ تاپ را به درستی انجام دهید. اما پس از جایگزین کردن دیسک جدید با درایو نوری، دستگاه نتواند آن را به عنوان هارد اول شناسایی کند. در این نوع کامپیوترها باید روش اول را به کار ببرید. سپس برای در اختیار داشتن فضای هارد HDD نیز این درایو را با مبدل مخصوص جایگزین درایو نوری کنید.
نکته ۲
اخیرا لپ تاپ های جدیدی روانه بازار شده اند که فاقد درایو نوری هستند. در این مدل نوت بوک ها اسلات SSD، درگاه NVME یا M.2 وجود دارد. بنابراین برای نصب درایو اس اس دی مراحل ساده تری پیش رو خواهید داشت. البته اگر تجربه و مهارت کافی ندارید، جهت ارتقاء هارد حتماً از متخصصین کارکشته مرکز تعمیرات لپ تاپ کمک بگیرید.