نمایندگی لنوو
جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

علت هنگ کردن لپ تاپ لنوو چیست و چگونه باید آن را برطرف کرد؟

آیا لپ تاپ Lenovo شما هم اغلب بدون علت هنگ می‌کند؟ این اتفاق ناگواری است. فرض کنید وسط انجام یک کار مهم هستید، فیلم ‌می‌بینید یا با لپ تاپ خود در حال گذراندن امتحان مجازی دانشگاه خود هستید و به یکباره لپ تاپ هنگ می‌کند! اگر تا به حال شما هم دچار این مشکل شده‌اید، این مطلب مناسب شماست. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل هنگ کردن لپ تاپ لنوو بپردازیم و راه حل‌هایی را نیز برای آن‌ها در اختیار شما قرار دهیم.

رفع-مشکل-هنگ-کردن-لپ-تاپ

هنگ کردن لپ تاپ لنوو

مهم است که شما علت هنگ کردن لپ تاپ لنوو را کشف کنید. اگر بتوانید علت آن را متوجه شوید، آنگاه می‌توانید مشکل به وجود آمده را برطرف کنید. اول از همه ما به 6 علت اصلی به وقوع پیوستن هنگی لپ تاپ اشاره خواهیم کرد و سپس روش‌هایی را برای حل مشکل هنگ کردن لپ تاپ در اختیار شما قرار می‌دهیم.

 

دلایل و برطرف کردن مشکل هنگ کردن لپ تاپ لنوو

هیچ معلولی بدون علت به وجود نمی‌آید. این قضیه در مورد هنگ کردن لپ تاپ لنوو نیز صدق می‌کنید. این مشکل بدون آنکه علتی داشته باشد به وجود نیامده است. اما دلایل آن چه می‌تواند باشد؟ توجه داشته باشید که این دلایل می‌تواند گاه نرم افزاری و گاه سخت افزاری باشد. توصیه می‌کنیم اگر دانش کافی را برای برطرف کردن این مشکلات ندارید، لپ تاپ خود را به تعمیرگاه‌های مجاز ببرید تا مشکلات دیگری نیز در سیستم شما بروز پیدا نکند. لازم به ذکر است که تمامی خدمات تعمیرات لپ تاپ در نمایندگی لپ تاپ لنوو شامل گارانتی می شود.

 

1 – برنامه‌های زیادی باز است

هر برنامه‌ای که در لپ تاپ لنوو شما هست، برای اجرا نیازمند مقدار مشخصی از منابع نرم افزاری و سخت افزاری لپ تاپ است. اگر چندین نرم افزار به صورت مشترک اجرا شوند، ممکن است لپ تاپ شما حافظه کافی یا توان محاسباتی کافی را برای پشتیبانی از آن‌ها نداشته باشد. در این موقعیت شما باید روی منو پایین صفحه کلیک راست کنید، سپس گزینه‌ی Task Manager را انتخاب کنید. 

سپس وارد زبانه Processes شوید، برنامه‌ای که بیشترین مصرف از CPU‌ را دارد و باعث هنگ کردن لپ تاپ لنوو  شده را انتخاب کرده و روی گزینه‌ی End Task بفشارید. از این پس در باز کردن برنامه‌ها احتیاط کنید و در عین واحد، چندین برنامه سنگین را در کنار یکدیگر اجرا نکنید.

 

2 – رم ناکافی

ممکن است مشکل هنگ کردن لپ تاپ لنوو شما به خاطر ناکافی بودن ظرفیت رم آن است. اگر از این قضیه مطمئن شدید، می‌توانید با بردن لپ تاپ خود به تعمیرگاه‌های مجاز، ظرفیت رم لپ تاپ خود را ارتقاء دهید و مشکلاتی از جمله هنگ کردن و سرعت آهسته را در آن برطرف کنید.

 

3 – داغی بیش از حد

این صرفاً یک مشکل مربوط به محیط است. داغی بیش از حد می‌تواند باعث هنگ کردن لپ تاپ لنوو شود. CPU بزرگ‌ترین نگرانی ما است، زیرا فوق‌العاده حساس بوده و برای کارکرد لپ تاپ ضروری است. بسیاری از کاربران در هنگام خاموش فعالیت فن، یک سر و صدای عجیبی را می‌شوند. CPU نمی‌تواند به مدت طولانی در دمایی بیش از حد مجاز مقاومت کند. به همین خاطر است که حتماً‌ باید از لپ تاپ خود در دمای استاندارد استفاده کنید. 

همیشه مطمئن شوید دریچه‌های هواکش لپ تاپ شما مسدود نباشند. همچنین می‌توانید برنامه‌هایی برای نظارت بر دمای ویندوز در حالت بدون استفاده و بارگذاری را روی ویندوز لپ تاپ لنوو خود نصب کنید تا همیشه مراقب مواجه نشدن با حالت داغی بیش از حد باشید.

 

4 – مشکلات درایور و پیغام‌های خطا

درست مانند داغ شدن بیش از حد، یک مشکل سخت افزاری نیز می‌تواند منجر به هنگ کردن لپ تاپ لنوو شود. درایورها بخش‌هایی نرم افزاری هستند که به سخت افزار دستگاه‌ها اجازه‌ی برقراری ارتباط با دیگر دستگاه‌های سخت افزاری و البته سیستم عامل را می‌دهند. درایورها دائماً توسط سیستم لپ تاپ شما استفاده می‌شوند و در معرض خرابی قرار دارند. بهترین لطفی که شما می‌توانید در حق درایورهای لپ تاپ خود انجام دهید، به‌روزرسانی آن‌ها در زودترین زمان پس از انتشار نسخه‌های جدید است.

یک راه دیگر، قطع کردن اتصال دستگاه‌های جنابی نظیر هارد اکسترنال و فلش USB از لپ تاپ است. شاید این کار باعث برطرف شدن مشکل هنگی لپ تاپ شما شود. اگر لپ تاپ شما به صورت تصادفی هنگ می‌کند، بررسی رجیستری برای کشف هرگونه خطا می‌تواند مفید باشد. علاوه بر این شما می‌توانید با استفاده از دیسک بوت رایگان Memtest86+ رم لپ تاپ خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که منشأ مشکل آن نیست. شما می‌توانید به صفحه تنظیمات بایوس خود رفته و آن‌ها را به تنظیمات کارخانه بازگردانید. شاید این کار مشکل شما را برطرف کند.

 

5 – خطاهای نرم افزاری

نرم افزارهای متفرقه معمولاً می‌توانند دلیل مهمی برای هنگ کردن لپ تاپ لنوو باشند. برخی از برنامه‌ها ممکن است برای دسترسی به منابع یا اقداماتی تلاش کنند که ویندوز قادر به درک آن‌ها نیست. اگر سیستم عامل متوجه نشود نیز لپ تاپ هنگ خواهد کرد. بهترین راه عیب یابی ممکن، می‌تواند به‌روزرسانی تمام نرم افزارهایی باشد که شما روی کامپیوترتان نصب کرده‌اید. آزمایش رم نیز توصیه می‌شود. علاوه بر این،‌ اطمینان حاصل کنید که حداقل 10 درصد فضای دیسک لپ تاپ شما خالی است. این حداقل سطح مورد نیاز ویندوز در استفاده از حافظه مجازی است.

شما همچنین می‌توانید با کلیک روی منو استارت، عبارت Cmd را جستجو کنید. سپس روی آیکون Command Prompt کلیک راست کنید و گزینه‌ی Run as administrator را انتخاب کنید. در صفحه سیاه باز شده عبارت sfc /scannow را وارد کرده و کلید Enter را از روی کیبورد بفشارید. سپس ویندوز به جستجو در سیستم شما خواهد پرداخت و در صورت پیدا کردن فایل‌های آسیب دیده، آن‌ها را برطرف می‌کند. در انتها روی کلمه‌ی exit را تایپ کرده و کلید Enter را بفشارید.

 

6 – ویروس‌های کامپیوتری

گاهی اوقات نفوذ ویروس‌های کامپیوتری به لپ تاپ شما منجر به هنگ کردن لپ تاپ لنوو می‌شوند. مطمئن شوید نرم افزار آنتی ویروس روی لپ تاپ شما به‌روز است. شما می‌توانید برای اطمینان پیدا کردن از نبود ویروس، ویندوز خود را به یک نسخه بکاپ تهیه شده پیش از این مشکل به وجود آمده بازگردانید. حتی اگر مشکل شما از ویروس هم نباشد، این کار باعث می‌شود برخی از فایل‌های سیستمی از دست رفته مجدداً به ویندوز بازگردد و مشکل هنگی لپ تاپ شما برطرف شود. اما اگر هر یک از علائم زیر را در لپ تاپ خود مشاهده کردید، مطمئن شوید که آن ویروسی شده است و باید از یک نرم افزار آنتی ویروس خوب برای از بین بردن آن استفاده کنید.

    • دسترسی نداشتن به دیسک درایوها
    • فقدان پاسخ‌پذیری
    • عملکرد کم سرعت
    • روشن شدن کُند
    • کرش (هنگ/فریز) شدن
    • گم شدن فایل‌ها
    • پدیدار شدن فایل‌های اضافه
    • مشکلات پرینتر
    • پیغام‌های خطای غیرمعمولی
    • افزایش تعداد پاپ‌آپ‌ها

فیلم آموزش رفع مشکل هنگ کردن لپ تاپ لنوو

در این فیلم آموزشی شما یاد می گیرید که چگونه با مشکل هنگ کردن لپ تاپ یا کند شدن ویندوز مقابله کنید:

3.3/5 - (3 امتیاز)

یک پاسخ

  1. سلام وقت بخیر من لپتاپ لنوو دارم ناگهان کلا هنگ کرد و حتی موس هم تکون میدم علامت حرکت نمی کنه لطفا راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *